Zo voordelig mogelijk studeren

Zo voordelig mogelijk studeren

02-12-2021
Redactie ISL

Wil jij zo voordelig mogelijk studeren? Alleen in 2021 kun je nog gebruikmaken van het belastingvoordeel. Als je je voor 31 december 2021 inschrijft voor een opleiding of training, kun je tot 50% van je studiekosten terugkrijgen. Zo wordt het behalen van een waardevol diploma financieel een stuk eenvoudiger. 

Als je je opleiding zelf betaalt, kun je jaarlijks tot € 15.000,- aan studiekosten aftrekken van je inkomstenbelasting. Studiekosten die je mag aftrekken zijn onder andere lesgeld, examengeld en lesmateriaal. Wel geldt er altijd een drempel van €250,-.
 
Per 1 januari 2022 stopt deze regeling, maar je hebt nu nog de kans om optimaal te profiteren van dit belastingvoordeel. Als je je namelijk uiterlijk 31 december 2021 inschrijft en voor deze datum ook je opleiding of training betaalt, mag je nog je studiekosten aftrekken. Dit kan je tot 50% financieel voordeel opleveren.

Schrijf je nu in en start in december of februari

Heb jij de ambitie om een opleiding of training te volgen? En wil je dit doen op zo’n voordelig mogelijke manier? Schrijf je dan vóór 31 december in voor jouw opleiding of training. Je kunt nog in december starten, maar ook kiezen voor het startmoment in februari. Klik op de knop hieronder en vind je de opleiding of training die bij jou past.

Redactie ISL