Is jouw organisatie klaar voor de digitale transformatie? En ben jij er klaar voor?

Is jouw organisatie klaar voor de digitale transformatie? En ben jij er klaar voor?

01-11-2018
Redactie ISL

Technologische ontwikkelingen hebben de manier waarop consumenten met elkaar en met aanbieders communiceren, radicaal veranderd. De technieken die worden gebruikt voor informatieopslag en ­overdracht, zijn geminiaturiseerd, gepersonaliseerd, gedigitaliseerd en gemobiliseerd. Dit dwingt organisaties na te denken over digitale transformatie. Maar zijn managers hier wel klaar voor? Recent onderzoek laat zien dat dit nog verre van het geval is.

De digitale transformatie, waar iedereen de mond vol van heeft, zorgt voor een leiderschapscrisis in de vergaderkamers van veel grote ondernemingen. Alle investeringen en moeite ten spijt is slechts de helft van de onderzochte organisaties in staat een succesvolle digitale transformatiestrategie uit te voeren. Bij veel bedrijven overheerst de twijfel: één op de vijf senior managers geeft zelfs toe investeringen in digitale transformatie als tijdverspilling te beschouwen.

Het Institute for Service Leadership start in januari met een nieuwe postacademische leergang Digitale Transformatie van Klantgerichte Organisaties. In zes blokken van elk 2,5 dag, verspreid over een periode van zes maanden, maken deelnemers kennis met de Beleveniseconomie, de Digitale Economie, de Datagedreven Economie en de Deeleconomie. Naast deze vier deelaspecten van de nieuwe economie wordt ingegaan op leiderschap, bezieling en verandermanagement.

De leergang is bestemd voor mensen die op strategisch niveau actief zijn (directie, raad van bestuur) en die uitgedaagd worden door de vraag hoe zij hun organisatie klaar kunnen maken voor de toekomst en welke rol zij zelf als leider binnen dit transformatieproces kunnen vervullen. De leergang is dus niet alleen bestemd voor  managers die digitalisering in hun portefeuille hebben, maar ook voor managers van andere bedrijfsonderdelen.

Meer informatie over de leergang is te vinden op onze website. U kunt zich hier ook alvast verzekeren van deelname door u aan te melden voor de leergang. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen. Mocht u vragen hebben dan kunt u ook contact opnemen met Harald Pol. Hij is bereikbaar via mail h.pol@serviceleadership.nl of telefonisch op 06-54686418.

Redactie ISL